6 simpele lekkere gezonde ontbijtjes

 Wat we vaak te horen krijgen is dat gezond eten zoveel tijd en moeite kost of dat het moeilijk is om erin te variëren. Iedereen wil graag een voedingsschema, maar eigenlijk wil niemand elke dag hetzelfde eten! 

Hoeft dus ook niet! Met deze 6 recepten geven we je alvast even wat inspiratie om ook je dag goed te beginnen!

PS:  je ontbijt hoeft ook niet continu instaproof te zijn é 😉 Het moet gewoon je buikje vullen, gezond zijn en nog liefst rijk aan vezels en eiwitten zijn, zodat je niet te snel terug honger krijgt daarna!

 

“a good breakfast fuels you up

and gets you ready for the day”

Kwark met Havermout en Fruit

Meng 200 à 250g magere kwark met 3 eetlepels havermout en laat dit een paar uur (of een nacht) in de koelkast staan. Doe er zo’n 100g fruit en 10g pompoenpitten overheen. 

TIP:  Nu denk je misschien van “Moet ik écht alles afwegen?” Neen hoor, doe het gewoon eens 1 keer voor de pompoenpitten bijvoorbeeld en zo heb je een zicht van “Ok, als ik die lepel gebruik, is het 1 lepel”

De voedingswaarden van dit ontbijtje zal ongeveer 300 à 350 kcal zijn. 

Volkoren Crackers                                                                                                                               

Pak 3 volkoren crackers, beleg er 1 met aardbeien, 1 met hummus en 2 plakjes kipfilet en 1 met hüttenkäse en avocado.

FOODTIP :  Nu denk je misschien: Waarom volkoren? Ik vind de andere veel lekkerder! Kan heel goed zijn, maar check gewoon eens de achterkant van de verpakking en kijk eens naar de hoeveelheid vezels die in zo’n volkoren cracker zitten tov een gewone cracker! Die vezels zorgen ervoor dat jij langer een voldaan gevoel hebt! En er zijn zoveel meer voordelen aan vezels, maar daarover later meer! 🙂

Yoghurt met Ontbijtgranen

Doe 250ml magere yoghurt in een bakje, strooi er 35g Bolletje ovengebakken ontbijtgranen overheen, 100g bosbessen en een beetje kaneel. Smullen maar!

Tosti Pindakaas-banaan-choco

Lekker hollandse benaming hé! Valt het op dat ik graag bij Appie Shop? 🙂 Anyway, weer een knaller van een lekker ontbijtje : beleg een volkoren boterham met 15g pindakaas en plakjes banaan, bestrooi met wat cacaopoeder. Leg het op je tosti/croque monsieur-apparaat en serveer met de rest van de banaan en wat extra cacao.

FOOD TIP: Yes, je kan brood eten… En ook hier weer raden we aan om écht volkoren brood te nemen gezien de hoeveelheid vezels erin zitten! 

Frisse Smoothie met Brinta

Doe 100g bevroren fruit in een kom (of blender) en voeg hier 200ml halfvolle melk en 2 eetlepels brinta aan toe. Mix door elkaar. Doe 100ml sinaasappelsap in een glas en giet het mengsel hier overheen.  Een smoothie ready to go!

Breakfast Wrap

Beleg een wrap met sla, 100g hüttenkäse, 2 plakjes kipfilet, komkommer en snoeptomaatjes. Vouw dicht en neem hem eventueel mee voor onderwe

FOOD TIP:  Bij Albert Heijn kan je ook van die heerlijke groentenwraps kopen! Ik ben er helemaal fan van! Je vindt ze hier. 

 

Let’s work together, to reach your goals

Laat mij en het team jou helpen om jouw doelen en resultaten te behalen. Twijfel niet, zet vandaag nog de eerste stap van jouw verandering!

Let’s work together to reach your goals

Laat mij en het Lioness Coaching Team jou persoonlijk helpen om jouw doelen en resultaten te behalen. Twijfel niet, zet vandaag nog de eerste stap naar jouw verandering!