Krachttraining

Waarom krachttraining?

Krachttraining voor vrouwen? Natuurlijk kan dat! Als vrouw hoef je niet te vrezen voor het lichaam van een bodybuilder. Ons lichaam is namelijk heel anders opgebouwd dan dat van een man. Door aan krachttraining te doen, werken we aan een strakker figuur en een betere algemene gezondheid. We lijsten de voordelen even voor je op:

1. Meer kracht en spiermassa

Gedaan met wringen op confituurpotten of zeulen met zware boodschappentassen! Door aan krachttraining te doen, word je sterker. Je gaat niet noodzakelijk zichtbare spieren ontwikkelen, maar zal wel merken dat heel wat dagelijkse taken makkelijker worden.

2. Betere vetverbranding

Hoewel krachttraining niet onmiddellijk geassocieerd wordt met vetverbranding, zal je er op termijn toch gemakkelijker door afvallen. Spieren verbruiken namelijk meer energie dan vet. Door spiermassa op te bouwen, zal je dus meer calorieën verbranden in rust, waardoor je gemakkelijker gewicht zal verliezen op lange termijn.

3. Strakker figuur

Hoe meer spiermassa je ontwikkelt en hoe meer vet je verbrandt, hoe beter je figuur tot zijn recht komt. Droom je van strakkere billen en een smallere taille? Vergeet dan zeker jouw rug, armen en schouders niet te trainen!

4. Betere algemene gezondheid

Last but not least: krachttraining draagt ook bij tot een betere algemene gezondheid. Dankzij een verbeterde insulinegevoeligheid maak je bijvoorbeeld minder kans op diabetes. Daarnaast worden het cholesterolgehalte en de bloeddruk op peil gehouden én neemt de botdichtheid toe, waardoor de kans op breuken op latere leeftijd aanzienlijk verkleint.

Wil jij dit allemaal ook? Start vandaag nog!

Power hour

Power hour is een krachttraining voor en door vrouwen. Het doel van deze les is sterker worden, spiermassa opbouwen en je techniek verbeteren bij oefeningen als squats, deadlifts, hip thrusts, bench presses enzovoort. Hierin word je continu begeleid door onze professionele coaches, die erop toezien dat je veilig en effectief traint. Er wordt heel veel aandacht besteed aan de techniek van je oefeningen, maar tegelijktertijd word je ook gemotiveerd om je grenzen te verleggen. You can do more than you think!

Wij werken telkens aan een krachttrainingsprogramma in fases van zes weken. Om ervoor te zorgen dat je lichaam zich blijft aanpassen en verbeteren, zal elke fase anders opgebouwd zijn, maar het algemene doel blijft wel hetzelfde. We willen er namelijk voor zorgen dat jij er op je best uitziet en je ook goed voelt dankzij ons trainingssysteem. Wij bevorderen jouw kracht, jouw gezondheid, jouw zelfvertrouwen én we bevorderen jouw levensduur. Trainen bij Lioness is geen snelle oplossing, we doen dit voor het leven!

Dacht je dat je te oud was voor krachttraining? Think again, lieve Lioness! Niemand is te oud om aan krachttraining te doen! Het is echt niet veel meer dan trainen met wat weerstand om je spieren te versterken. En dat hoeft niet per sé een gewicht te zijn van 40 kg. Het kan ook met gewichtjes van 1 kg, die maar zoveel wegen als een pak bloem of een brik melk. Niets dat jij niet aankan dus! Nadien bouwen we wel op naar zwaardere gewichten, maar zoals alles bij Lioness: step by step, day by day. Het is een reis naar een krachtigere versie van jezelf!

Schrijf je in voor onze power hour!

plan jouw training in

Als je aan krachttraining wil doen bij Lioness, kan je ervoor kiezen om eens twee lessen te komen proberen met het Start to Lioness-pakketje. Of nog beter: je vliegt er ineens in en schaft meteen een membership aan! Daarbij kies je zelf wanneer je wil komen trainen. Wanneer de verschillende trainingen georganiseerd worden, vind je in onze agenda. Heb je nog vragen, dan kan je die altijd stellen via ons contactformulier. Geen vragen meer? Schrijf je dan snel in via onderstaande button en begin binnenkort al aan jouw reis richting die Lioness lifestyle!