Moeder-dochtertijd bij Lioness: het verhaal van Tine en Carine.

Tine: Ik was op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging. Via Facebook had ik al enkele filmpjes bekeken en ik vond het er altijd al tof uitzien. Aanvankelijk vormde de afstand nog een hindernis, maar toen Lioness naar Kontich verhuisde, had ik eigenlijk geen excuus meer. Ik boekte een proefles en kreeg de smaak meteen te pakken. Voor ik het wist, was mijn 10-beurtenkaart opgebruikt en stapte ik over naar het ‘Lioness Fit’-abonnement. Ondertussen is dat zelfs ‘Lioness Strong’ geworden, want dankzij het flexibele uurrooster kan ik gemakkelijk twee keer per week komen sporten.

Carine: In tegenstelling tot Tine was ik niet actief op zoek naar een sportieve uitdaging. Wel kwam ik stilaan tot het besef dat ik kracht aan het verliezen was. Het duurde dan ook niet lang vooraleer ik werd meegesleept in het enthousiasme van mijn dochter. Na twee proefbeurten was ik overtuigd: ik kocht mezelf een 10-beurtenkaart zodat ik mijn krachttrainingen op regelmatige basis kon verderzetten. Dat ik dat samen met mijn dochter kan doen, is uiteraard mooi meegenomen!

Tine: Samen sporten zien we als moeder-dochtertijd en dat geeft energie. Na een sportsessie ‘sta je in je kracht’ – om het met yogatermen te zeggen – en dat is voor ons de ideale start van de dag. Ik ben dan ook extra trots op mezelf als ik het vroege-vogels-bootcamp van 7 u. in de benen (en poep) heb.

Carine: Dat sporten op zich is één, maar uiteindelijk speelt ook de omgeving een belangrijke rol in hoe je die sportsessies beleeft. Bij Lioness maak je echt deel uit van de groep. Het is totaal anders dan in een ‘gewone’ fitness. Je wordt niet aangestaard door babes of macho’s en je hoeft je helemaal niet onwennig te voelen over de oefeningen. Doordat er alleen maar vrouwen sporten, is er geen haantjesgedrag, maar wel een gezonde competitie. Iedereen steunt elkaar en heeft respect voor elkaars mogelijkheden. En dat werkt enorm motiverend! Je blijft jezelf uitdagen om toch net een kilootje meer te heffen.

Tine: Exact! En als je je drempelvrees nog moet overwinnen, begin je gewoon zoals mama door eens samen te gaan met iemand die je kent.

Carine: Voila. Als je dan nadien eens alleen gaat, is er zeker iemand om een praatje mee te doen.

Tine: En je hebt sowieso een tof moeder-dochtermomentje gehad! Niet twijfelen, gewoon doen!