gevulde kip met mascarpone & sperziebonen

👌 Kip saai?! Nooit met de gerechten die je bij Lioness krijgt in je wekelijkse voedingsschema! ⁠

Onze heerlijke kiprecepten ter inspiratie zijn niet saai en niet droog! Integendeel!⁠ 😍

.

Kip gevuld met kruidenmascarpone & sperziebonen

Ingrediënten voor 1 portie   

  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel mascarpone
  • ½ theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd
  • ½ citroen
  • 125 gram kipfilet
  • 3 plakken bacon
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 200 gram sperziebonen (diepvries)

    How to pimp your chicken

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Pers het teentje knoflook. Doe de knoflook samen met de mascarpone, Italiaanse kruiden en een eetlepel citroensap in een schaaltje. Roer door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  3. Maak met een mes in de zijkant van de kipfilet een inkeping. Schep het mascarponemengsel er in, doe goed dicht en wikkel de plakjes bacon om de kipfilet. (Je kunt eventueel ook 2 saté prikkers in de rand steken zodat de kipfilet goed dicht blijft.)
  4. Verwarm de olie in een pan en bak de kipfilet 1 minuut per kant goudbruin. Leg de kipfilet dan in een ovenschaaltje en bak in 15 minuten gaar.
  5. Zet ondertussen de sperziebonen op in een pan met water en kook deze in 8 minuten gaar.
  6. Serveer de kruidenmascarpone kip met de sperziebonen.

LIONESS TIP: 

Ook lekker om wat verse tijm of rozemarijn door de mascarpone te doen

 

Let’s work together, to reach your goals

Laat mij en het team jou helpen om jouw doelen en resultaten te behalen. Twijfel niet, zet vandaag nog de eerste stap van jouw verandering!

Let’s work together to reach your goals

Laat mij en het Lioness Coaching Team jou persoonlijk helpen om jouw doelen en resultaten te behalen. Twijfel niet, zet vandaag nog de eerste stap naar jouw verandering!