AFVALLEN: DOE JE NIET ZO!

Heel wat Dames komen bij ons omdat ze willen afvallen! Soms terecht, soms onterecht, maar dat durven we ook wel zeggen ;-)! En wat we zeker zeggen, is wanneer een nieuwe leeuwin afkomt met de vragen: zal ik een detox doen? Zal ik koolhydraten schrappen?

En wat denk je van eens te starten aan een ontdekkingsreis naar een voedingspatroon dat werk voor jou?

Neen, het zal niet snel gaan, en natuurlijk is er wilskracht voor nodig en het is voor iedereen een ander proces, maar het helpt je voor heel je leven! 

En niet voor kort, dus laten we hieronder eventjes zeggen hoe wij niet willen dat onze leeuwinnen gewicht verliezen!

 

Written by lioness

On 1 september 2020

1. Snel even detoxen

Detoxen lijkt zo’n mooie methode, maar je lichaam bezit van nature al wonderbaarlijke reinigingsorganen die zorgen dat je lichaam schoon blijft van binnen. Je lever, je huid, je nieren en je darmen nemen dat voor hun rekening. Een detoxkuur is een extreem dieet zonder nuttige voedingsstoffen. Dat heel duur is, dus please don’t do it! 

2. Koolhydraten schrappen. 

Koolhydraten maken je niet dik als je totale gemiddelde inname een calorietekort is. Dat is onmogelijk. Een teveel aan energie (calorieën) zorgt ervoor dat je aankomt, ongeacht vanuit welke bron (eiwitten, vetten of koolhydraten) deze calorieën afkomstig zijn. Dat wil overigens niet zeggen dat een voedingspatroon met weinig koolhydraten niet kan werken om op die manier een calorietekort te hanteren, maar dat is een ander verhaal! Het is weeral zoeken wat werkt voor jou!

Uiteindelijk zijn er meerdere wegen naar Rome. Een voedingspatroon met weinig koolhydraten werkt voor sommige mensen en voor anderen niet. Ontdek daarom ook vooral wat voor jou werkt voor je lichaam, maar ook hoe je ermee omgaat! Voelt het écht aan als een beperking! Wel, dan is het niets voor jou, want dan loeren de koolhydraat-eetbuien om de hoek!  Heb je het een tijdje geprobeerd en vind je het gemakkelijk vol te houden! Top, keep it that way, maar onthoud heel goed: koolhydraten maken je op zich niet dik.

3. Snel… heel snel… zo binnen 4 weken, een 10 kg?

Dat is de deur naar buiten en gaan aankloppen bij iemand anders die hier misschien wel achter staat ?! Oops, sorry, did I really say that? 

Sorry als ik je gekwetst heb, maar hier doen we écht niet aan mee! Natuurlijk willen wij dat je afvalt, als je je daardoor beter en zelfzekerder gaat voelen, maar snel hoeft het niet per sé te gaan. 

Die eeuwige quick-fix lijkt op elke hoek van de straat verkocht te worden. Een detoxkuur, een 4-wekenprogramma, een wonderpil, een thermische band om je buik, het bevriezen van vet (gosh, really?!) en een buikspierkwartier voor dat plaatselijke vet te verbranden (ooo, okay, interesting?!).

Weet je wat? Quick-fixes bestaan niet. Er is geen one-size-fits all.

Je lichaam is toch ook niet van de ene op de andere dag zo geworden? Dat heeft misschien wel jaren geduurd. Jaren van gewoonten die langzaam zo op je lichaam inwerkten tot dit het resultaat was. Dan gaat het de andere kant op toch ook niet van de ene op de andere dag?

Wat je dus wel kunt doen is het in kaart brengen van  de gewoontes die je lijf in deze situatie brachten en daarna ga je proberen die gewoontes om te zetten naar gewoontes die beter aansluiten bij je doel. Dat duurt even, je gaat erin falen,, maar je gaat niet opgeven en zo heb je dus een resultaat voor het leven… Laten we ineens babbelen over dat “mislukken” anders?!   

4. Voor mij is het alles of niets: als ik misluk, pech! I let it gooooo… 

Topliedje van Frozen: Let it go, maar dat geldt dus vooral voor je alles-of niets-mindset! No one is perfect, zelfs de disney prinsessen niet! 

Kijk, hoe vaak onze leeuwinnen niet bij ons aan de bureau zitten en zeggen: goddamn, het gaat niet goed!  Ik heb me weer laten gaan! Ik ben een dikke mislukkeling!

Wait, wait, wait, mijn Lioness, first of all : FLY (first love yourself), je bent geen mislukkeling! En dan second of all: Track like a Lioness! Bij Lioness zijn we voorstander dat je eens noteert wat er allemaal niet goed ging en wie weet viel het wel mee en als het niet zo hard meeviel, kijk da neens terug op die periode en zie wat je eruit kan leren en denk na… Ok, ik wil het aanpakken en me herpakken: Hoe doe ik dit? En dan doe je dat gewoon! Het is een process van vallen en opstaan en dan moet jij dat kleine kind in je loslaten: zij blijven ook keer op keer opstaan, hoe vaak ze ook gevallen zijn! YES YOU CAN!

 

5. Ik zal gaan lopen op mijn nuchtere maag… 

Lopen? Cardio? Coach Jaimy is er wat allergisch aan, maar de laatste maanden sinds de Lockdown begint ze het ook meer en meer te appreciëren en doet ze het ook…

Cardio is nu eenmaal een handige tool dat je kan inzetten om meer energie te verbruiken overdag. Het was trouwens ongelofelijk hoeveel leeuwinnen waren afgevallen na de lockdown. En hoe het kwam? Ze bewogen meer, maar het voedingspatroon bleef wel hetzelfde en nu de druk van het gewone leven precies lijkt terug te zijn, komen ze een beetje bij, want ja: ze bewegen terug minder, maar eten nog steeds hetzelfde! Verbaast je dat dan?

Wel, cardio, wandelen en meer bewegen, we love it, er zijn duizenden reden waarom je dit mag doen van ons: je wilt eventjes thuis weg zijn bijvoorbeeld, je wilt van de natuur en de omgeving gaan genieten, je hoofd leegmaken, trainen om jouw eerste 10km ooit in de pocket te krijgen, …. Maar afvallen, dat staat onderaan die lijst!  Dus loop je niet graag? Doe het dan ook niet, maar let op je energie-inname! Dat vergt minder tijd! 

 

OK, wat kan je dan wel doen?

Volgens ons is afvallen niet een kwestie van in een korte periode zoveel mogelijk dingen testen die je eigenlijk niet wilt doen en dan wachten tot je erin mislukt!

Het is een reis waarbij je op zoek gaat naar een manier waar jij je goe bij voelt en eerlijk – mensen veranderen, so do we, so do you! Dus helaas is dit een levenslangproces, maar wij zijn er wel van overtuigd dat we je met onze food-en lifestylecoachingstrajecten van 12 weken alvast de basis kunnen meegeven om voor de rest van je leven hier rust in te vinden en nooit meer hoeft te zoeken naar snelle oplossingen.

Wil je meer weten? Check dan even deze pagina of contacteer ons voor een gratis kennismakingsgesprek! 

We are here to help you F.L.Y. and enjoy your trip to a Lioness Lifestyle!