Hoe kan jij je aan jouw workout routine houden?

Als je Lioness al een tijdje volgt op social media, dan weet je wel dat wij ervan overtuigd zijn dat er geen shortcuts zijn om jouw fitnessdoelen te bereiken.

De manier van werken bij Lioness is zo ontworpen dat je een consistente workout routine krijgt, waarbij jij één, twee of drie keer per week bij ons komt sporten. Als je je aan die wekelijkse workouts houdt en blijft gaan, zal je ongetwijfeld sterker worden!

Nu september eindelijk goed op gang is, wordt het weer enorm druk. Heel veel mama’s zeggen dan: “Yes, eindelijk september. Eindelijk terug structuur”. Maar ik hoor ook veel mama’s zeggen: “Sorry hoor, maar het lukt me deze week écht niet. Het is zo druk sinds de start van het nieuwe schooljaar.”

Omdat we juist willen dat jij samen met je kindje terug in de juiste routine komt en omdat we weten dat die eerste weken cruciaal zijn om er ook op lange termijn de routine in te houden, willen we je vandaag al enkele tips meegeven om jezelf aan je plan te houden en die discipline te behouden! Ready? Let’s F.L.Y.!

STEP 1: PLAN YOUR WORKOUTS & BE CONSISTENT

Ok, ik geef het toe. Enerzijds is het een groot voordeel dat je je lessen zo flexibel kan kiezen bij Lioness, maar anderzijds is het voor velen ook een valkuil. Wat ons Lioness Team al heeft opgemerkt, is dat de dames die in het begin van de maand hun workouts tot vier weken op voorhand inplannen, het beste resultaat hebben!

Waarom? Ze kijken op voorhand naar hun agenda, plannen hun workout in via de Lioness app en dan is het net als een andere afspraak in hun agenda – dan staat die vast. En dan mag hun man of iemand anders nog met een voorstel komen… “Nope!” Ze houden zich aan hun agenda, want zo kunnen ze chaos vermijden.

Als jij dat nu ook eens consistent gaat doen, wordt het een gewoonte. En zodra dat trainen of het inplannen van die trainingen een gewoonte wordt, is het ook veel gemakkelijker om ‘neen’ te zeggen wanneer iets jouw workout agenda in de war zou gooien.

Als je dan nog eens consistent bent met de workouts op zich, word je ook fitter en sterker. Bovendien zal je snel meer zelfvertrouwen krijgen doordat je de oefeningen regelmatig herhaalt.

STEP 2: VERTROUW NIET OP DIE BERG MOTIVATIE

Gemotiveerd geraken om te trainen is fantastisch, maar die motivatie op zich is niet voldoende om jouw doelen ook écht te bereiken. Wanneer je van trainen een gewoonte wilt maken, zal je dat ook soms moeten doen wanneer je eigenlijk niet zo gemotiveerd bent. Als je dan toch doorzet, bouw je de discipline op die je nodig hebt om jouw training goals te bereiken!

Hou gewoon in gedachte dat een workout bij Lioness maar 45 à 60 minuten duurt en dat je je daarna véél beter gaat voelen. Dus commit yourself om elke training op te dagen, of je nu zin hebt of niet!

STEP 3: KNOW YOUR WHY

​Op dagen dat je voelt dat je wat minder gemotiveerd bent om te gaan trainen, denk dan even aan de reden waarom je bij Lioness gestart bent. Die reden staat normaal goed opgeschreven in je Lioness Flight Plan. Als dat niet het geval is, is het hoog tijd om nog eens een coachingsgesprek in te plannen zodat we opnieuw kunnen inchecken op jouw flight to the Lioness lifestyle! Het is belangrijk dat je weet waarom deze trainingen zo belangrijk voor je zijn – en daar helpen we graag bij!

Als het dan toch eens minder goed gaat, moet je beseffen hoeveel beter je je gaat voelen als je weet dat je weer een stapje dichter bent bij die fittere, meer zelfzekere versie van jezelf! Herinneren waarom je ergens mee gestart bent, kan dus zeker helpen om je discipline te behouden.

STEP 4: EAT WELL TO GET STRONG

Wanneer je regelmatig begint te trainen, moet je je lichaam ook de juiste brandstof geven zodat je de energie die je nodig hebt ook krijgt! Door gezond en correct te eten, krijg je ook meer energie om te trainen en recupereert je lichaam sneller na de workout.

 

STEP 5: VERGELIJK JEZELF NIET MET ANDEREN

Ik wil dat alle vrouwen die bij Lioness trainen het beste van zichzelf geven. Dat wil zeggen dat jij zoveel doet als je zelf kan en dat je niet kijkt naar wat een ander aan het doen is.

Jouw reis naar een Lioness lifestyle is uniek voor jou. Zelfs die Lioness lifestyle is uniek voor jou! Want wat in jouw ogen de ideale lifestyle is, is het in de ogen van een andere leeuwin misschien toch niet helemaal. Iedereen heeft namelijk een ander doel. Logisch dus dat ook iedereen een andere reis aflegt. Doe het aan je eigen tempo, blijf consistent en het belangrijkste van allemaal: wees geduldig! We begonnen er deze blog al mee: we kunnen je geen shortcut geven naar die lifestyle, maar we kunnen wel bouwen aan een Lioness attitude!

Maak gewoon tijd om kleine stapjes te vieren en focus jezelf vooral op het feit dat jij je steeds beter en beter gaat voelen doordat je zorg draagt voor jouw lichaam! Hoe snel of hoe traag het ook gaat: als je consistent bezig bent, ben je fantastisch bezig!

STEP 6: MEET JE VOORUITGANG

​Vind een manier om jouw vooruitgang te meten die ook effectief werkt voor jou. Wat de methode ook is: ze moet in relatie staan met de redenen waarom jij bij Lioness bent beginnen trainen!

Ik geef je een voorbeeld: Je wou meer energie. Dan moet je ook bijhouden hoe je energielevel verbetert en moet je dus de tijd nemen om stil te staan bij hoe ver je al bent geraakt.

Sommigen nemen foto’s omdat ze echt de lichaamssamenstelling willen zien veranderen, anderen gaan eerder focussen op hun omtrekken. En terwijl sommigen absoluut een push-up willen kunnen, willen anderen gewoon twee keer per week aan beweging doen omdat ze stiekem niet zo graag sporten… 

Elke vooruitgang – of die nu groot of klein is – telt! Je zou fier moeten zijn op wat je allemaal al hebt bereikt!

Daarom geven we bij de Lioness coachingsgesprekken ook steeds een Lioness lifestyle tracker en vragen we je om toch elke week eventjes stil te staan bij wat je nu al bereikt hebt. Dat besef vormt dan weer de motivatie en inspiratie om ‘on track’ te blijven.

 

STEP 7: GEBRUIK JOUW LIONESS FAMILY

Vorige week hoorde ik één van onze leeuwinnen nog zeggen: “Ik kwam hier eigenlijk gewoon om te sporten en niet om vrienden te maken, maar uiteindelijk is het zo leuk dat je dezelfde gezichten telkens terugziet! Voor je het weet, heb je een workout buddy.”

En dat is zo fijn aan de Lioness family. Je hebt niet alleen de coaches, maar ook de andere dames tijdens de les of in onze besloten Facebookgroep die je maar al te graag helpen om consistent te blijven trainen.

Wist je dat sommige leeuwinnen al een speciaal Whatsapp-groepje hebben om af te stemmen wanneer wie gaat trainen en om elkaar wat te pushen als iemand het even laat hangen?! Yes! Voor je het weet kan die Lioness family jou ook motiveren en merk je dat je het eigenlijk wel tof vindt om workout buddies te maken.

GEBRUIK DEZE TIPS EN STICK TO YOUR LIONESS FLIGHT PLAN!

Waar je je ook bevindt in je reis naar de Lioness lifestyle: of je nu nog maar net begonnen bent als Lioness of je al jaren bij ons traint. Als je consistent blijft, zal je steeds een fittere en sterkere versie van jezelf tegenkomen! It takes time, but it’s worth it! You’ve got this!