hoe houd jij je goede gewoontes aan na de lockdown?

Hey Jaimy, De voorbije 5 à 6 weken waren de meest sportieve weken uit mijn leven! Ik heb nog nooit zoveel zelf mijn eten klaar gemaakt ! Ik voel me zoveel fitter, gezonder en sterker! Maar shit…  Het einde van de lockdown is wel wat in zicht, back to real life en ik ben zo bang om al die goede gewoontes nu los te laten en mijn discipline die ik nu wel heb terug te verliezen! Het zou jammer zijn om wat ik de voorbije weken heb opgebouwd te zien verdwijnen als sneeuw voor de zon. 

Herkenbaar?  

No worries, my Lioness, de komende weken doe ik mijn best om jullie te helpen die gezonde en sportieve lifestyle aan te houden. Dus let’s go: laten we beginnen met onze Fase 0: het voorbereiden van JOUW succesvolle Lioness Lockdown Exitstrategie. Ready? Let’s GO!  

 

Written by lioness

On 2 mei 2020

STAP 1: Omschrijf duidelijk de goede gewoontes die je jezelf hebt aangeleerd tijdens deze lockdown periode

Wees specifiek en concreet over de goede gewoontes die je jezelf nu hebt aangeleerd en eigenlijk echt niet meer wilt verliezen! 

STAP 2: Schrijf alle positieve gevolgen op. 

Normaal gezien: wanneer we een slechte gewoonte willen omzetten naar een goede gewoonte is dit een gigantisch moeilijke stap, want je moet dan bepalen welke goede gewoonte je jezelf wilt aanleren en proberen te visualeren welke voordelen je nieuwe gedrag zal hebben op jouw leven! Hoe levendiger die voordelen voor je zijn, hoe groter de kans dat je de veranderingen doorvoert.

Als je een beetje zoals mij bent- met weinig visualisatievermogen- dan denk je: Jup, weet je wat, Jaimy? Eerst zien en dan geloven! Guilty?

 

Wel- nu is het heel gemakkelijk. Door de Lockdown heb je het gewoon al ervaren en hoef je je het niet meer te visualiseren wat de voordelen zijn, want je hebt het gewoon allemaal gevoeld: je hebt meer energie, je voelt je beter, je voelt je fitter, je voelt je gezonder en je voelt je sterker! Schrijf dus al die positieve gevolgen op!

STAP 3: OMSCHRIJF DE ACTIES DIE JE CONCREET HEBT ONDERNOMEN

  Voor elke goede gewoonte die je jezelf nu hebt aangeleerd, zijn er ongetwijfeld verschillende acties die je hebt ondernomen. Maak deze concreet en denk even na hoe je deze actiepunten in jouw dagelijkse leven nog steeds mogelijk kan maken. Het antwoord “Dat is niet mogelijk” is niet het juiste antwoord, want everything is possible, if you want to make it work!

  Let op dit is geen gemakkelijke stap, want je gaat toch vaak zeggen “Dat is niet mogelijk”, want laten we eerlijk zijn: in het dagdagelijkse leven 1,5 uur gaan wandelen, daar heb je écht geen tijd voor als je moet werken van 9 to 5, maar wat je wel kan doen, is de stap en de actie kleiner maken zoals bijvoorbeeld, tijdens de middag ga ik vanaf nu een wandeling maken van een halfuurtje, want ja… binnenzitten is 

  • Niet veilig
  • Niet productief voor mijn dagdagelijks doel van 10.000 stappen te halen

  STAP 4: TRACK LIKE A LIONESS 

  Niets is meer motiverend dan je vooruitgang bij te houden. En bij Lioness focussen we ons heel graag op voedings-en lifestylegewoontes. We hebben een speciale tool “De Lioness Lifestyle Tracker” die je hept bij het monitoren van de gewoontes die je graag wilt behouden. Laat onder deze blog even je e-mail adres achter als je deze tracker graag zou willen gebruiken.

  STAP 5: FOCUS

  Focus je in de periode na de lockdown vooral op het behouden van al die goede gewoontes die jullie zichzelf hebben aangeleerd! Uiteraard zijn er nog altijd slechte gewoontes die je zou moeten aanpakken om dichter naar je gewenste eindbestemming te komen, maar heey…. Om het in de woorden van onze regering te zeggen: “Dat is in fase 3b” 😉 Stap voor stap. Nu gaan we in fase 1a focussen op het behouden van de goede gewoontes en de rest volg wel later.

  STAP 6: TEM DAT KRITISCHE STEMMETJE IN JE

   Ja, het gaat niet elke dag perfect lopen! Zoeken naar perfectie is sowieso zoeken naar falen. Het gaat op een dag zeker eens mislopen, maar dat is niet erg. Bereid jezelf alvast daarop voor! Uiteindelijk is het een constant proces van vallen en opstaan en dat weet je: het is een reis met vele tussenstops dus geniet ervan en als het even minder gaat, dan gaat het even minder, maar laat niet alles los!