THE positive outcome of this rona-year

Neen, natuurlijk zeggen we niet dat dit jaar een fijn jaar was, want niets was hetzelfde en we hebben een hele hoop gemist. De lockdowns die elkaar opvolgden, onze leeuwinnen minder zien, geen high fives (oh how we miss these) en geen knuffels om jullie te kunnen steunen in deze bizarre tijden…

Daarnaast heeft ook minder in ons leeuwinnenkot kunnen trainen verschillende gevolgen gehad doorheen het jaar. Sommigen hebben zich even laten gaan en aten plots veel meer, sommigen sportten minder, anderen hadden net meer tijd om op hun voeding en beweging te letten.

Wat jij ook gedaan hebt het afgelopen jaar of hoe jij gestruggled hebt met alles. It’s ok!

Lioness is always there for you to get your booty (back) on!

Maar wat we als coaches zo enorm fijn vinden is voornamelijk een mindset change die we merken bij onze leeuwinnen en mensen over het algemeen tijdens deze lockdowns. We merken een tendens op waar we enorm gelukkig van worden en die we zelf ook al jaren aan onze lieve leeuwinnen aanraden.

De focus bij velen is verschoven van het gewicht naar de gezondheid. What do we mean? 

Lees hieronder maar even verder… 😉 

Bij Lioness zeggen we het al jaren (en misschien zijn jullie het wel beu gehoord, maar here we go again 😉 )

‘Je gewicht zegt niets over je gezondheid!’

Natuurlijk heeft een te hoog gewicht invloed op je lichaam op lange termijn, maar je gewicht zegt daarom nog niets over je gezondheid. Een gezond lichaam is namelijk een sterk en goed functionerend lichaam bestaande uit goedwerkende organen , visceraal vet, een goede hoeveelheid spiermassa (oh how we love those muscles) en een gezonde mindset. Je gewicht of bmi geeft echter geen van deze aan. Daarbovenop is het niet zo dat wanneer je zwaarder bent, je ongezond bent en dat wanneer je slanker bent je gezonder bent. Jouw visceraal vet, vet rondom jouw organen, is daarom niet meteen uitwendig zichtbaar, maar beïnvloedt wel heel erg jouw gezondheid.

 Hoe kan je jouw gezondheid dan meten?

Een weging op onze inbodyscan kan jou meer inzicht geven over jouw effectieve gezondheid. Hierbij kan je nagaan hoe het staat met jouw spiermassa, de algemene lichaamsanalyse, visceraal vet en je basaal metabolisme.

Maar je kan je gezondheid zo ook reeds verbeteren door te werken aan een gezondere levensstijl en we merken dat door de lockdown dit voor velen onder ons toch steeds beter lukt.

Zo is het duidelijk dat :

  • er steeds meer mensen aan het wandelen zijn! Ok maybe because it’s the only thing allowed 😉 Maar toch… Super want zo kom je sneller aan je benodigde dagelijkse beweging en     10 000 stappen
  • We hebben meer tijd om eens nieuwe dingen te koken of bakken. Dus meer tijd om eens wat leuke recepten en gezonde maaltijden voor te schotelen!
  • Aangezien je je vriendengroep niet in je huis mag uitnodigen komen we ook vaker in de natuur samen. Meer buitenlucht en dichtbij de natuur is fantastisch voor een goede weerstand.
  • En omdat we met een goede immuniteit en gezondheid beter bestand zijn tegen virussen zoals covid-19 zijn we hier duidelijk meer en meer op gefocused.

So let’s keep up the good work! Ook lang nadat we deze lastige situatie samen doorgekomen zijn!

Want in the end willen we er toch samen voor zorgen dat we niet alleen langer leven, maar voornamelijk ook gezonder en zo goed mogelijk. En gezonde voeding en beweging zijn de beste middelen om dat waar te maken.

Daarom geven we je erg graag een overzicht van de beste gewoontes die jij jezelf kan aanleren om een gezonde levensstijl uit te bouwen.

  • Blijf in beweging. Super als jij 5 keer per week een workout doet, maar niet iedereen heeft hier de tijd of energie voor. De meeste mensen onderschatten wel de kleine dingen die ook een enorme impact hebben. Ga bijvoorbeeld wandelen, parkeer verder weg als je ergens naartoe moet, ga een keertje extra met de trap ipv de lift, …. Beweging zorgt ervoor dat ons lichaam een beter bloedcirculatie verkrijgt, je voedingsstoffen beter naar je organen krijgt, je spieren herstelt en opbouwt, een gebalanceerde bloedsuiker behoudt en daarbovenop zorgt beweging ook voor een beter humeur.

>> Acties die jij meteen kan nemen: Start met een rustige vorm van beweging en zoek een activiteit die je leuk vindt zodat je deze kan volhouden.

  • Eet gezonde maaltijden. Hetgeen we eten bouwt effectief ons lichaam. Dus wanneer we belangrijke voedingsstoffen missen zijn onze lichamen kwetsbaarder voor ziekte en blessures. Hoewel alle voedingsstoffen belangrijk zijn, zijn er 2 die steeds belangrijker worden naarmate we ouder worden .

>> Proteïnes zijn cruciaal omdat deze ervoor zorgen dat jij je spier- en botmassa goed behoudt.

>> Antioxidanten zijn jouw lichaams defensieteam! Deze heb je dus zeker nodig om je immuniteit goed te onderbouwen. Eet daarom voldoende kleurrijke groenten.

  • Zorg voor voldoende slaap. 7-8u slaap helpt je lichaam om je hersenen te regenereren waardoor je geheugen en focus verbetert. Het reguleert ook jouw hormonen om ervoor te zorgen dat jouw gemoed en honger stabiel blijft. Ook reguleert het ontstekingen in je lichaam zodat jouw imuumsysteem gezond en gebalanceerd blijft.

>> zorg voor een goede slaaphygiëne. Zorg voor een donkere en koele kamer.

>> Probeer je slaapschema gelijk te houden indien mogelijk. Ga naar bed en sta op om ongeveer hetzelfde uur. Voor mensen met shiften is dit ene erg lastige, maar zorg voor de periode van late/vroegers steeds voor eenzelfde patroon.

>> zorg een uur voor je gaat slapen voor rust. Vermijd dus teveel prikkels van televisie of gsm. Maar lees bijvoorbeeld een boek.

  • Verminder of vermijd alcohol. Wanneer je geregeld alcohol drinkt blijkt dit een effect te hebben op bijna elk onderdeel van je lichaam. Je hart, je hersenen, je imuumsysteem, je lever, nieren en je metabolisme.

>> Vervang alcoholische dranken.

>> Experimenteer met andere vormen van stressverlichting. Mediteer, speel met je hond of kind, spendeer tijd met je gezin, …

  • Drink meer water en groene thee. Iedereen weet het en toch blijkt het zo moeilijk om meer water te drinken. Water is zo belangrijk voor het lichaam. Hoe vaak we al dames hebben gehad die eigenlijk gezond leven, maar veel te weinig hydrateren waardoor ze minder resultaat boeken, is ongelofelijk. Iedereen weet dat dit helpt en toch is het zo moeilijk. Maak het jezelf gemakkelijk en drink telkens voordat je eet 1 of 2 glazen water. Het zal ervoor zorgen dat jij gehydrateerd blijft, sneller voldaan bent en het kan zelfs een boost geven aan je metabolisme. Het enige dat jij moet doen is even een glas onder de kraan steken. It’s simple as that. Dus voordat je naar een winkel gaat om een magisch weight- loss pilletje te kopen, probeer eens gewoon 2 glazen water te drinken voor elke maaltijd.

Wij hopen in 2021 nog heel wat dames te kunnen helpen in hun reis naar een Lioness Lifestyle.

Heb jij hulp nodig?

Check dan even onze programma’s en contacteer ons asap.

We are here for you!

 

Let’s work together, to reach your goals

Laat mij en het team jou helpen om jouw doelen en resultaten te behalen. Twijfel niet, zet vandaag nog de eerste stap van jouw verandering!

Let’s work together to reach your goals

Laat mij en het Lioness Coaching Team jou persoonlijk helpen om jouw doelen en resultaten te behalen. Twijfel niet, zet vandaag nog de eerste stap naar jouw verandering!