Fit blijven tijdens je zomervakantie met deze Lioness tips

De kans is heel groot dat jij deze zomer op vakantie gaat en denkt: Oh neen, wat nu?! Hoe kan ik fit blijven tijdens mijn vakantie? In deze blog overloop ik enkele Lioness tips & tricks om fit te blijven tijdens jouw vakantie. Wij vinden het heerlijk dat je je Lioness Lifestyle-doelstellingen niet uit het oog verliest, maar natuurlijk willen we vooral dat jij nog steeds een heerlijke vakantie hebt, zonder dat je jezelf te veel beperkingen oplegt én toch onbewust dagelijks bezig kan blijven met jouw reis naar een Lioness Lifestyle!  

 

FIRST LOVE YOURSELF: VAKANTIE DRAAIT OM ONTSPANNING

Het is 1 van onze 4 pilaren: First Love Yourself! De Lioness Lifestyle pilaar die draait rond stress- en slaapmanagement en ontspanning. Wij vinden het geweldig dat jij een zeer specifiek doel hebt opgesteld als Lioness, maar het is ook écht belangrijk om even stil te staan bij waarom je jouw Lioness Lifestyle-doelstellingen wilt doorzetten tijdens je vakantie!

Vakantie is dé periode van het jaar dat je extra lang in je bed kan liggen, lui ligt te wezen bij het zwembad of toch eens een extra ijsje neemt, omdat het kan! 

Het is dus prima als je net wat minder bezig bent met je Lioness Lifestyle-doelstellingen, maar dat betekent niet dat je jouw progressie kwijtraakt, opnieuw moet beginnen of dat je faalt.

Dit betekent simpelweg dat je van je vakantie aan het genieten bent. Onthoud dit vooral! 

De laatste weken merkten we dat heel wat dames er gestresseerd bijliepen door de nakende vakantie, want ja… nog zoveel to do’s! Dus laat je vakantie dan ook niet volzitten met TO DO’s maar geniet!

 

 

GET YOUR BOOTY ON: HOLIDAY MODUS!

En hoppaa… Daar ben ik al met de volgende Lioness Lifestyle pilaar: Get your booty on! Ook dagelijkse bewegen en sporten kan tijdens je vakantie. En het zou niet mogen aanvoelen als een moetje, want in België sport je in het leeuwinnenkot 1, 2  of 3 keer én eigenlijk voel je je altijd fantastisch na zo’n workout, toch? Ook op vakantie kan zo’n workout je een BOOST geven, dus ready to get you booty on tijdens jouw vakantie? 

Of het nu een beach workout, een lange wandeling of een training in een lokale gym is,  zolang je maar blijft bewegen! 

De kans bestaat natuurlijk dat je niet je normale trainingsritme zult aanhouden en dat is oké.

Het kan echter wel fijn zijn als je 1 á 2 full-body workouts kunt doen of dagelijks een grote wandeling maakt. Zeker als je gewend bent om actief te zijn in je dagelijks leven.

Wanneer ik op vakantie ben, ga ik vaak op zoek naar een lokale gym! Gewoon omdat ik dat graag doe én dan ga ik vaak ‘s morgens eventjes naar de gym terwijl mijn mama en andere reisgenoten rustig wakker worden!

Hoe ik dat doe? Google is je beste vriend! Vanuit Google Maps zoek ik naar gyms in de buurt en daar krijg je vaak de fitnesscentra in je omgeving te zien samen met recensies en wat foto’s. En bam.. Zelfs in Cuba vond ik fitnesscentra: al dan niet heel primitief, maar mijn lief en ik trainden maar liefst 8 keer tijdens onze reis van 14 dagen!

Stap gewoon binnen met some Lioness Confidence en vraag voor een dag- of weekpas! Elke gym in het buitenland heeft het bijna!

Mocht je daar toch geen zin in hebben of is er geen fitness in de buurt?

 Dan kan je nog altijd een bewegingsdoel voor jezelf zetten.

Alternatieven voor de fitness:

✅ Dagelijks een stukje wandelen.

✅ Elk uur even een paar baantjes zwemmen.

✅ Elke dag de trap te nemen i.p.v. de lift.

 

STAY HYDRATED

Het drinken van voldoende water helpt niet alleen om je Lioness Lifestyle-doelstellingen door te zetten, maar is simpelweg ook enorm gezond voor je. You gotta stay hydrated. Neem je waterfles overal lekker mee naar toe op vakantie en vul deze lekker met vers fruit / munt / citroen.

 

Een koud zero drankje kan ook wonderen doen. Gaan je vriendinnen een snack halen in de supermarkt maar heb jij daar geen behoefte aan? Dan kan een koud zero drankje ook wonderen doen!

Maak er een sport van om alle onbekende zero drankjes te proeven in het land waar je bent.

Ondanks dat je op vakantie bent hoef je echt niet altijd alles mee te drinken, vooral als je hier geen behoefte aan hebt. Ik snap dat je soms wat druk kan voelen vanuit je vriendinnen, maar leg gewoon uit waarom je er geen behoefte aan hebt.

TIME TO WINE & DRINK ALCOHOL: RIGHT? 

Op vakantie wordt er vaak ook meer alcohol gedronken dan normaal. En dat is prima. Ik ben de laatste die zegt: geen alcohol! Toch wil ik je een aantal tips geven om met alcohol om te gaan tijdens je vakantie!

Keep in mind: hoe minder je drinkt, hoe minder schadelijk dit is voor je lichaam. 

Je lichaam ziet alcohol als een ‘gif’ wat uit het lichaam moet. Des te meer je drinkt, des te meer moeite je lichaam moet doen om de alcohol uit je lichaam te krijgen.

Minimaliseer het effect van alcohol

Je kan kiezen voor een alcohol-marathon of je kan slim zijn en een glaasje alcohol wisselen met een glas water of iets fris en dus zo je alcoholconsumptie te verspreiden over een hele avond!

Kies voor bewuste snacks

Bij het drinken van alcoholische dranken komt ook gemakkelijk een vette hap of schaaltjes met borrelnootjes kijken. Ben je zelf mee verantwoordelijk voor de set-up van de apero, zorg er dan voor dat er ook bewuste snacks op tafel staan die je gedurende de avond kunt eten. Denk aan schaaltjes met wat groenten en fruit, hummus dipjes of bijvoorbeeld popcorn. Dit beperkt je calorie-inname vergeleken met zakken chips, borrelnootjes of bittergarnituur.

FUEL YOUR BODY RIGHT

En daar is de volgende pilaar: Fuel Your Body right! Op vakantie mag het al eens feest zijn, maar toch geven we je graag 4 Lioness Lifestyle tips mee voor meer portiecontrole. En dat wil dus zeggen dat jij je zo weinig mogelijk gaat overeten én dat je eigenlijk kan stoppen zodra je verzadigd bent! 

Hier alvast 4 Lioness Tips voor meer portiecontrole: 

✅ Kies voor kleine verpakkingen

Heb je nog steeds zin in chips op het strand, maar geen zin om de hele zak leeg te eten? Kijk eens of ze in de supermarkt kleinverpakkingen hebben van jouw favoriete chips. Zo kun je toch lekker chips mee-eten, zonder dat je hier een hele zak van weg eet. Dit geldt natuurlijk ook voor andere producten dan chips.

(Vergeet niet: eet je wel een keer die hele zak leeg, is dat ook oké).

✅ Sharing is caring: deel met je vriendinnen, vriend of familie!

Terwijl je door een Frans stadje loopt zie je bij de warme bakker heerlijke taartjes die je supergraag wilt proberen!  

In plaats van alle 4 de taartjes naar binnen te schuiven, kan je ook kijken of je deze kunt delen met de mensen om je heen. Overal lekker een hapje van. Zo kun je toch meegenieten en proeven.

✅ Eet je bord niet leeg-challenge

Je kan deze challenge voor jezelf eens toepassen: “Eet je bord niet leeg”-challenge. Het doel hierachter is om te eten naar eigen verzadiging, en niet omdat je iets voorgeschoteld krijgt.

Als je op restaurant gaat op vakantie, krijg je altijd een stuk meer dan wanneer je thuis je eigen maaltijd zou koken.

Het is oké als jij je bord niet volledig leeg eet en wat laat staan. Je kunt er zelfs voor kiezen om de helft mee te nemen en later als lunch te eten of aan iemand te geven die hier behoefte aan heeft. Je moet je bord dus niet leeg eten (ook al zeiden je ouders dat vroeger)

✅ Eet mindfull op vakantie

Neem rustig de tijd om te eten. Drink wat water tijdens het eten. Leg je telefoon weg en geniet van het moment. Over het algemeen zijn de mensen die mindful eten een stuk meer verzadigd.

GEZONDE SNACKS

Neem wat gezonde snacks mee uit België! Zeker als je in een hotel zit, weet je niet altijd wat voor voedingsmiddelen er beschikbaar zijn. Het kan dus fijn zijn om wat gezonde snacks mee te nemen in je koffer, zodat je altijd iets hebt om op te knabbelen tijdens je vakantie. Dit kan bijvoorbeeld een eiwitreep zijn, een zak nootjes, sultanas of andere koekjes etc.

Toch altijd fijn om een back-up te hebben als je ineens op je hotelkamer zit met enorme trek!

Top snacks om mee te nemen op vakantie:

✅ Eiwitrepen van Barebells

✅ Eiwitshakes

✅ Noten- en rozijnenmix

FOCUS VOORAL OP WAT JE WEL KAN DOEN

Ik ben een enorme fan van focussen op wat je wel kunt doen in plaats van focussen op wat je niet kan doen.

Prioriteit stellen aan het eten van veel groentes en fruit tijdens je vakantie, is daar een voorbeeld van.

En groenten en fruit zijn in het buitenland vaak nog lekkerder ook! Kijk of je vers fruit kunt snijden en mee kunt nemen naar het strand, een zakje tomaatjes kan halen tussendoor of een banaan in je tas mee kan nemen als tussendoortje. Daarnaast wil je vooral kijken wat mogelijk is binnen JOUW vakantie.

Dit is voor iedereen anders.

Sta dus even stil bij wat jij nodig hebt om er een fijne & fitte vakantie van te maken. Maar kijk ook of dit haalbaar is tijdens deze vakantie.

1 ding moet centraal staan, en dat is ultieme ontspanning.

Bedankt voor het lezen van deze blog, nu je toch tot hier bent gekomen wil ik je ook een hele fijne vakantie wensen!

Tot snel!