boost your energy
Ben jij het nieuwe jaar vol goede intenties gestart, maar voelt het alsof je maar niet op gang geraakt? Heeft de aanhoudende C* spanning jouw energieniveau doen kelderen?

In deze blog bespreken we erg graag 3 manieren om jouw energiepijl terug op te krikken en van 2022 een fantastisch jaar te maken waarin jij achter jouw doelen aangaat!

SLEEPING BEAUTY

 

#1 – Optimaliseer je slaapomgeving

Een ontspannende omgeving is essentieel om optimaal te kunnen slapen. Dan spreken we over elementen zoals temperatuur, licht, geluid en comfort in jouw slaapkamer! 

Start allereerst met je slaapkamer op te rommelen. Gewoon door op te ruimen en alle rommel weg te gooien kan je je slaapkamer, en de rest van je huis ook, omtoveren in een ontspannende plek. En naast het feit dat een opgeruimde kamer zorgt voor een betere nachtrust helpt het ook voor meer mentale helderheid, hello energy!!

Wanneer jouw slaapkamer opgerommeld is, is het tijd om er een echte ontspanningsoase van te maken 😉 First Love Yourself ( en je partner natuurlijk 😉 )

#2 – Geef je slaapkamer een rebranding

Misschien is het wel interessant om jouw slaapkamer eens wat opnieuw in te richten?

Enkele dingen die je misschien wilt aanpassen :

 • Lichten : Gedimd of rood/oranje licht (in tegenstelling tot blauw/fel licht) kan helpen om goed te ontspannen en slapen. Voor sommige mensen helpt een nachtlampje voor een verhoogd gevoel van veiligheid en zo dus beter te slapen. Ga dus wel voor een warm licht in de slaapkamer. 
 • Kamertemperatuur : Over het algemeen verlaagt je lichaamstemperatuur ‘s nachts en helpt een lagere kamertemperatuur dus ook om beter te slapen. Anderen vinden wat extra warmte net ontspannend en gebruiken graag een extra dekentje of nemen een warm bad/douche voor het slapen. Kijk eens waar jij je het beste bij voelt
 • Geluid : Over het algemeen is het goed om in een stille ruimte te slapen. Heb je echter moeite met in slaap te vallen? Dan kan het helpen om iets van ontspannende muziek op te zetten. Gebruik hiervoor een timer op je gsm (bv : sleep timer of better sleep) zodat het geluid niet de hele nacht op blijft staan.

SURROUND YOURSELF WITH FRIENDS WHO GIVE YOU ENERGY

Wij, mensen, zijn erg sociale wezens en we hebben dus allemaal nood aan sociaal contact. De ene persoon al wat meer dan de andere natuurlijk 😉 Maar het tekort aan sociale contacten is de afgelopen 2 jaren toch erg duidelijk geweest voor de meesten. 

Afspreken met vrienden, collega’s, familie, etc…. is voor de meesten toch een erg belangrijk onderdeel van ons leven. Helaas kan het voorkomen dat je door bepaalde mensen gekwetst wordt. In andere woorden relaties en sociaal contact kan ons soms energie geven, maar ook energie van je zuigen… Welk soort connectie je met een persoon hebt zegt veel over hoe je energieniveau bij contact zal zijn. 

Wanneer je een veilige connectie hebt betekent dat je jezelf kan zijn en je noden, emoties en gedachten eerlijk en open kan delen met elkaar. Je vertrouwt elkaar en jullie geven elkaar energie!

Wanneer je geen veilige connectie hebt met elkaar betekent dit dat je het gevoel hebt dat je niet helemaal jezelf kan zijn en je gevoelens, gedachten en noden niet helemaal kan delen. Als de energieboost daarnaast ook maar een éénrichtingsverkeer is kan dit erg vermoeiend en zelfs uitputtend zijn. 

Je verliest enorm veel energie met jezelf te verstoppen, niet helemaal te kunnen zijn en je aan te passen aan iemand anders. 

Hoe kan je weten wie je energie geeft en wie net niet?

Maak er gewoon eens een overzichtje van! 

 • Wie geeft je energie wanneer je met hen omgaat? Wie zuigt er de energie uit je?
 • Welke relatie voelt goed aan? Met wie heb je een sterke connectie?
 • Welke relatie voelt gecompliceerd, riskant of onveilig aan? Wat zorgt voor dit gevoel?
 • Wie helpt je vooruit in het leven en naar de persoon die je wilt zijn? Hoe doen ze dat?

Eenmaal je de antwoorden hebt, ga eens na welke relaties je energie kosten. Is er enige mogelijkheid om deze relaties te versterken? Of is het tijd om ze wat losser te laten?

Daarentegen wie geeft je energie en met wie zou je meer echte quality time kunnen spenderen?

De antwoorden die je vindt hoeven daarom niet meteen te zorgen voor een quick fix, maar jezelf bewuster worden van hoe bepaalde relaties jouw energie beïnvloeden is een erg belangrijke stap! We hebben gemerkt dat heel wat leeuwinnen daar de laatste 2 Jaren al mee bezig zijn geweest. Het is eigenlijk een manier van F.L.Y.-en: je eigen energieniveau een beetje beschermen!

 

GIVE BACK WISELY

,Wanneer we onze tijd en energie geven aan anderen kan dit ons net een gevoel van meer tijd en energie geven…. Maar enkel wanneer dit met de juiste reden en intentie is. Geef jij je tijd en energie omdat je anderen wilt pleasen dan helpt dit meestal niet voor je eigen energie. Spend your energy wisely Lioness!!

Om energie te krijgen in plaats van te verliezen is het belangrijk om bewust te kiezen wat jij voor anderen wilt doen en allereerst voor jezelf zorgt alvorens je iets voor iemand anders doet. Bekijk opties die jou geluk en comfort geven. Wanneer jij jouw eigen waarden voorrang geeft, kan je ook veel meer aan anderen geven.  Een goede manier om te weten wat jouw eigen waarden zijn en hoe jij hierdoor anderen kan helpen is je eigen mission statement maken. 

Creëer een lijst van jouw 3 belangrijkste waarden in je leven. Reflecteer hiervoor op volgende vragen : 

 • Wat zijn jouw kernwaarden en normen die je drijven?
 • Hoe geef jij terug of steun jij anderen in je dagelijks leven?
 • Welke aspecten van het leven vind jij het belangrijkste? Wat wil je ervaren?
 • Wat is de kleinst mogelijke actie die jij kan nemen?

Met jouw persoonlijke mission statement kan jij beginnen brainstormen over hoe jij iets kan teruggeven aan jouw omgeving en de mensen rondom je zonder jezelf hiervoor achteruit te schuiven. Probeer kleine stappen te nemen om jezelf niet te overweldigen zoals iemand koffie brengen, de deur open houden voor anderen, glimlachen naar mensen, … Je zal zien dat je vast en zeker al volop bezig bent met terug te geven op een bepaalde manier en weet dat dit op zich al een fantastische reden om uit je bed te komen toch ;)!

You bring so much to this world Lioness!!

F.L.Y. & your energy will get a boost!

 

xxx

Coach Chloé