10 tips om je workout thuis uit te voeren  

Ondanks dat het leeuwinnenkot toe is, blijft het in deze tijd belangrijk om aan je gezondheid te werken. Het is belangrijk om fit te worden en te blijven. De kans is groot dat je misschien bij de groep mensen was die zoiets had van “Weet je, het kan me allemaal even gestolen worden. Niets moet.” En dat klopt ook: rust is niet voor niets 1 van de Lioness Pilaren.

Toch ga je na een tijdje merken dat je sneller moe bent, minder energie hebt, in een sleur geraakt of wat down wordt en dan kan een 45 minuutjes sporten met Lioness wel eens deugd doen, maar thuis trainen is helemaal anders dan dat je gewend bent in ons leeuwinnenkot en je hebt eigenlijk toch die push nodig om ergens naartoe te gaan, want anders doe je het niet en misschien zit je door heel dat gedoe nu wel in een motivatiedip!

I don’t judge you: ik snap het volledig! Omdat mensen motiveren en inspireren toch in mijn persoonlijkheid zit, geef ik je hieronder alvast even10 tips om je workouts thuis toch uit te voeren.

 

GET YOUR BOOTY ON LIONESS

TIP 1 Misschien voel jij je soms ook een beetje eenzaam thuis. Dat is helemaal niet bizar, integendeel. Daarom raad ik je aan om toch eens een Lioness Live Quarantraining mee te doen. Het wekelijkse schema van deze live workouts vind je in onze Lioness App.  Deze workouts kan je Live volgen vanuit jouw woonkamer en het leuke is: als het uur niet voor je past dan kan je het daarna gewoon herleven, want we sturen de link door naar elke Lioness die haar voor die les heeft ingeschreven.

 

TIP 2 Naast dat thuis bewegen goed voor je is, is het ook een fijne manier om even je hoofd leeg te maken. Misschien ervaar je op het moment stress of ben je zenuwachtig. Dan is dit een fijne manier om even met iets anders bezig te zijn. Zeker als je van thuis uit werkt, is het een ideale manier om de dag even te breken. Bedenk dat jij je na een training mentaal en fysiek veel beter voelt. Als je de workout overslaat, terwijl je het wel met jezelf hebt afgesproken, voel jij je schuldig en ben je niet tevreden. Je zegt immers een afspraak af met jezelf. Als je hem wel uitvoert, voel jij je fysiek als mentaal beter. Voor welk gevoel kies jij?

 

“KUNNEN SPORTEN. kunnen bewegen het is een zegen. geen straf. wacht niet tot je ziek of geblesseerd bent om dat te beseffen! be grateful for your wonderful body that get’s you moving every single day

TIP 3 Get yourself a Lioness Online-buddy. Het is heel fijn dat de leeuwinnen elkaar onderling steunen dus ja… sommigen kwamen samen naar het leeuwinnenkot, nu kan je samen naar de online Zoom komen. In het begin van de training praten we onder de leeuwinnen altijd eventjes bij en dat is dan de perfecte moment om jouw Lioness Online-buddy even te zoeken op je scherm en elkaar een virtueel vuistje te geven! 

TIP 4 Train in de ochtend. Als je in de avond traint, heb je heel de dag om excuses te verzinnen en soms zijn die excuses belachelijk sterk, dus als jij Miss Excuus bent, dan moet je gewoon de workout van de dag ervoor de ochtend erna doen!

TIP 5 Drink een kop koffie en zoek naar de motiverende muziek om op te trainen. Ik heb onlangs tijdens de Lockdown de serie “Toy Boy” gezien: échte aanrader – trouwens, maar de Main Soundtrack is zo een leuk liedje dat me telkens een échte kick geeft. Dan begin ik als een gekkin te shaken, te dansen, ogen toe, …. En goooo…. No one is watching anyway! But it helps! 

TIP 6 Trek ’s ochtends al je sportlegging aan, want 1) het zit veel beter en 2) niemand ziet op een Zoom-meeting welke broek jij aanhebt als je blijft zitten 😉 #teleworken is de max en 3) dan heb je al een excuus minder om je workout niet te doen.  

TIP 7  Geef jezelf een peptalk. Maak van je negatieve gedachten (“ik heb geen zin”) positieve gedachten of beeld mijn stem in die zegt: “Komaaaaan, you can do it! het is maar 45 minuten van de dag en daarna voel je je heerlijk”. 

TIP 8 Blijf bewust stilstaan bij de resultaten die je allemaal boekt! Heel vaak zijn we geneigd om ons te focussen op al onze slechte gewoontes, terwijl je eigenlijk misschien al fantastische dingen aan het doen bent: je beweegt meer, je luistert meer naar je lichaam, je neemt meer tijd voor jezelf, je kan al een betere push-up dan daarvoor, … Bekijk waar je vandaan komt en wat je al hebt bereikt. Daar heb je voor gewerkt! Blijf ervoor werken.  

TIP 9  Be grateful, be mindful. Elke dag als ik wakker word, neem ik onmiddellijk mijn Lioness Lockdown-kaartje erbij en lees ik het hardop voor voor mezelf en voor ik ga slapen, zeg ik altijd 3 momenten van de dag die me gelukkig hebben gemaakt en tja, heel vaak is dat nét die Lioness Workout.

TIP 10 Last but not least: Bij Lioness hameren we op die extra personal touch, … en dames, ik heb de laatste weken al veel geweend omdat ik jullie mis!  Dus heb je nood aan inspiratie, motivatie of een babbeltje, bel me gerust even op of whatsapp me ….. Ik ben JULLIE COACH- in goede en slechte tijden!  Dus denk niet- ze krijgt al genoeg berichten of ze krijgt al genoeg telefoon-… denk vooral: SHE IS MY GO TO COACH, let’s give her a call, want ook mij geeft dat enorm energie! Anders zou het niet mijn full time job zijn ;-)! I am here to help & coach you!

 

YES YOU CAN, END OF STORY. 

WIL JE GRAAG OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE LIONESS NIEUWS, HANDIGE TIPS, TRICKS & TOOLS KRIJGEN? schrijf je hieronder alvast in voor de lioness nieuwsbrief!